image
nieuws

Scholencarnaval 2019 – “De Liaan”, “De Pas” en “De Fontein”

De Dörper basisscholen “De Liaan”, “De Pas” en “De Fontein” gaan vrijdagmiddag samen carnaval vieren. De grote gezamenlijke optocht vertrekt dit jaar eerder, om 12:30 uur vanaf de Carolusstraat/Driessen. De gehele optocht zal worden verzorgd door de kinderen, leerkrachten en hulpouders van de scholen. Natuurlijk zullen ook Jeugdprins Rowan d’n 1ste en Adjudant Mark met hun gevolg meetrekken op de Jeugdprinsenwagen samen met de prinsen en prinsessen van de scholen: prins Koen en prinses Pip van de Liaan, prins Jaan en prinses Jans van de Pas en prins Guus en adjudant Erdin van de Fontein. Prins Nick d’n 1ste en Adjudant Martijn en hun gevolg zullen langs de kant van de weg acte de présence geven.

De route is als volgt: Start vanaf Carolusstraat/Driessen – Rochusplein – Mariaplein – Burg. Van Cannstraat – Past.Knippenberghstraat – Sint. Lambertusstraat – Deken Jaspersstraat – Ondersetraat – Past. Knippenbergh straat – Koetsiersweg – Kloosterstraat – Kesselseweg – Mariaplein.
Als de inzet en het resultaat net als voorgaande jaren is, zal het ook dit jaar weer een bonte en gezellige optocht zijn. Graag zouden wij alle aanwonende en buurtbewoners van bovengenoemde straten willen vragen hun auto’s te verplaatsen en niet te parkeren op de route.
In verband met het opstellen wordt ook aan de bewoners van de Carolusstraat en Driessen vriendelijk verzocht geen auto’s te parkeren op de weg voor hun woning. Tevens zou het erg gezellig zijn als er langs de route muziek gedraaid wordt en laat de vlag van De Dörper Kuus maar wapperen! Heeft u nog geen vlag? Dan is deze nog verkrijgbaar bij bakkerij ’t Bölke.

Wij wensen alle Kuuskes heel veel succes in de optocht en ontzettend veel plezier toe tijdens de Vastelaovend!