image
nieuws

Prins Nick d’n 2e

Zondag 13 januari is bij The Apollo Nick d’n 2e (Nick Verstegen) uitgeroepen tot 66ste en dus jubileumprins van de Dörper Kuus. Met als lijfspreuk: Dees klump zien wir de baas, dus Dörp… gaef gaas! regeert hij dit jaar als Prins over het Dörper Kuuzeriek. De middag begon echter met het atreden van prins Frank d’n 1ste en zijn adjudant Jeroen die afgelopen jaar vol overgave samen voorop zijn gegaan in Dörp en omstreken. Na het aftreden van Prins Frank d’n 1ste is Frank opgenomen bij de OPD. Fris-e-wig, Gijse-mèj en de dansmarietjes voorzagen de middag van extra sfeer, waarna het tijd werd voor de onthulling.
Vorst Matje was op zoek naar iemand die kundig genoeg was om een nieuwe ‘Kuus’ te maken waar de prins mee kon regeren. Echter was de vraag of ‘Eine dieke en Eine dunne’ de juiste personen hiervoor waren en of de ‘Kuus’ tijdig klaar was. Tijdens de onthullig bleek de ‘Kuus’ echter nog niet aanwezig en is besloten om toch te starten met de onthulling van de jubileumprins. Onder luid gejuich kwam Nick onder de ‘Kop’ vandaan en benoemd tot 66ste prins. Gelukkig kwamen ‘Eine dieke en Eine dunne’ net op tijd nog de zaal binnen om de ‘Kuus’ te overhandigen. Waarna ZDH Prins Nick d’n 2e zijn kameraad Martijn koos als adjudant en sprak het publiek in de zaal voor het eerst toe.

Nick Verstegen (25 jaar), in het dagelijks leven werkzaam als software engineer bij Actemium in Veghel. Hij is al jaren samen met zijn vriendin Auke Janssen. Je zou Nick kunnen kennen als voetballer bij VVHelden of als commissielid bij de Jeugdcarnaval in Helden. Daarbij is Nick in 2010 jeugdprins geweest in Helden.

Adjudant Martijn Teeuwen (24 jaar) werkt bij het Waterschap Limburg. Martijn is elke zondag ook terug te vinden op de voetbalvelden, maar dan aan de zijlijn. Martijn was in 2010 ook al adjudant van Nick

Samen zijn ze deze Vastelaovend de kartrekkers van een grote vriendengroep Kiët op Klump

Als afsluiting van het officiële gedeelte zong Merge wèr, die daags van te voren nog optraden op het P&M liedjesfestival, hun winnende slager ‘Dao isse toch de Optocht!’. Onder de muzikale begeleiding van DJ Rob van Soest kon het feest beginnen en bleef het bij The Apollo tot in de late uurtjes gezellig. The Apollo, nogmaals bedankt voor alles. Het was een super dag!

Op zondag 24 februari is de receptie van Prins Nick d’n 2e en adjudant Martijn in Kuuzetempel de Zoes.