Programma CV De Dörper Kuus 2020 / 2021

De vastelaovend van 2021 zal door corona er in Helje Dörp net als in heel Limburg anders uitzien dan anders.

Geen prinsen, geen bonkte aovende, geen liedjesaovend en geen optocht, en wat kan er dan nog wel wanneer je maar met 2 personen buiten samen op straat mag zijn.

Om toch een klein beetje het gevoel van vastelaovend naar Helje-Dörp te brengen hebben wij als Dörper Kuus onderstaande activiteiten bedacht:

  • Samen met onze zusterverenigingen van Peel & Maas en omroep P&M. hebben we een vasteloaves programmering gemaakt waarvan u mogelijk al iets voorbij heeft zien komen. De masked singer “Eine van os”, ’t vastelaovescafé , de Vastelaoves Vorsten Quiz en uitzendingen met historische beelden van een zittingsavond of optocht in sjoeën Helje-Dörp.
  • Wij werken mee aan de vastelaovesbox.nl van de Bonte Boete Belaeving waarmee we de vastelaovend in Peel & Maas mee willen uit te dragen.
  • Deze week bezorgen we huis aan huis een prinsenposter waar het gezicht van de prins nog opgeplakt kan worden, zo kan iedereen zijn eigen thuisprins uitroepen. Aan de achterzijde van de poster roepen we de mensen op om de carnavalsvlag op te hangen, het huis te versieren (wedstrijd), de kinderen een kleurplaat te laten kleuren en onze kuuzesoep eens te proberen.
  • Mensen die hun huis versieren, en zich aanmelden bij ons worden tijdens de carnavalsdagen opgenomen in een wandelroute langs de versierde huizen, ook zullen mensen van de vereniging en oud prinsen hun steek voor de raam plaatsen zodat kinderen deze kunnen zoeken.

 

Wij hopen dat wij de Dörper Kuuskes en Kuus zo nog een klein beetje het gevoel van vastelaovend kunnen geven. We sluiten af met ons motto van dit jaar:

 

“Blief mèt vastelaovend gezónk,

vier ‘t thoes op eige grónk!”