image
nieuws

Geweldige zittinge in Helje-Dörp

Het is alweer enkele weken geleden en de confetti van de vastelaovend dwarreld nog door de straten toch willen we julie het verslag van de zittingen niet onthouden.

Op donderdag 7, vrijdag 8 februari werden de bonte avonden gehouden in ’t Kerkeböske én daarnaast voor het eerst op zaterdagmiddag de seniorenzitting. Na de uitdagingen met de zaalindeling het eerste jaar is er dit jaar voor een iets ruimere opzet van de plaatsen gekozen waardoor onze (Dörper) artiesten nóg beter bekeken en bewonderd konden worden.

Ook dit jaar brachten de artiesten van de Zittingsavonden weer prachtige acts op het podium van ’t Kerkeböske.  De meeste acts werden verzorgd door Dörper artiesten, waar wij als Dörper Kuus uiteraard enorm trots op zijn, aangevuld met de buuts en zangacts van buiten Dörpse artiesten.

Na het openingswoord door de Voorzitter brachten Prins Nick d’n 2e en Jeugdprins Rowan d’n 1e de bezoekers een woord van welkom en wensten daarnaast ook de artiesten veel succes maar ook plezier toe.

De dansmarietjes van de Dörper Kuus waren al maanden elke week hard aan het oefenen omdat er veel nieuwe dames bij waren om ook dit jaar tijdens de zittingen weer een leuke dans neer te zetten, hetgeen meer dan goed gelukt is! Daarnaast namen we dit jaar afscheid met een zeer groot woord van dank afscheidt van Petri Mommers welke de afgelopen jaren de jeugdige meiden super heeft begeleidt.

De groep Fris e-Wig bracht (wederom) als winnaar van de presentatieprijs hun schlager “Maak kabaal” gevolgd door Merge wèr, met hun winnende schlager “dao isse toch, de optoch!

De act van De Kwaj Leiding van JN Helden speelde zich dit jaar af in de bibliotheek. Zij legden o.a. haarscherp de verschillen tussen het papieren en digitale tijdperk uit. Uiteraard passeerden enkele “bekende” Dörpers de revue.

Deze act werd opgevolgd door de eerste showdans van Sportclub Pareja. In het drukke trainingsschema van deze danseressen is toch nog tijd gevonden om speciaal voor de zittingsavonden van de Dörper Kuus een showdans in te studeren genaamd “Vasteloavend ich wil nurgens angers zien”. De grote groep had maar net voldoende plaats op het podium maar maakte er desondanks een spetterend optreden van!

De Kompenej stond dit jaar voor het 30e (!!) jaar op het podium en een mooie variant bedacht op Dörp Kwis’t. De groep vond dat de kwis toch vooral uit (eenvoudige) theoretische vragen bestond en liet zien dat enkele praktisch ingestelde vragen eigenlijk niet mogen ontbreken. Zo werd er bijvoorbeeld gekeken wat nou eigenlijk de langste straat van ons Sjoen Helje Dörp is. Over het uiteindelijke antwoord valt misschien te discussiëren…

Naast het 30e optreden van de Kompenej werd good old “Joop van de Knip” nog gehuldigd voor zijn 3×11 jubileum als artiest op de Dörper zittingen.

Joop vanne Knip mit zien ongersjeiing

Van de volgende groep ging menig mannenhart sneller kloppen. De powervrouwen van SC Pareja brachten een energieke showdans ten tonele onder de naam “Western vibes”. Het cowboy en indianen verhaaltje werd uitbundig nieuw leven ingeblazen.

Hierna was het de beurt aan “Ich zoe ’t neet weite”. Deze groep bestaat uit een gedeelte van de cast van de Dörper Revue. Na de voorstellingen afgelopen oktober wilden zij ook graag deelnemen aan de Bonte Avonden. Zij brachten een erg leuke mix van zang en actualiteiten ten gehoor. Zo te zien smaakte het naar meer en wij als Dörper Kuus hopen ook de komende jaren verzekerd te mogen zijn van een mooi optreden van deze energieke samenstelling!

De buuts werden dit jaar verzorgd door Peter Vaessen als “de gepensioneerde aso”(donderdag) en Ger Frenken als ”De zate” (vrijdag). Andy Marcelissen kwam op beide dagen als “de sprookjesverteller” de traditionele verhaaltjes in een compleet ander daglicht zetten.

Op beide avonden werd het muzikale intermezzo gebracht door De Geliende wat de stemming er geweldig inbracht. Muziekale band Zjwartbroeëd sloot beide avonden af, zij speelden carnavals muziek maar dan net even anders en zorgden daarmee voor flink wat Joekstenanny!

Op zaterdagmiddag heeft de Dörper Kuus voor het eerst sinds zeer lange tijd een heuse seniorenzitting georganiseerd, speciaal voor de 65+ inwoners van Helden-Dorp en omstreken. Alle bezoekers werden voorzien van lekker stuk vlaai en een kop koffie of thee. Op het programma stonden de Dansmarietjes, ‘Merge Wèr’, ‘Fris e-wig’, showdansgroep SC Pareja, Ich zoe ’t neet weite! en De Kompenej. Naast de eigen Dörpse artiesten kwam buuttereedner Ger Frenken de lachspieren oprekken en sloten De Breurkes uit Panningen de middag af. Voor zowel bezoekers als organisatie is deze middag erg geslaagd geweest en kijken wij er naar uit om ook volgend jaar deze seniorenzitting in het programma mee te nemen.

De zittingencommissie kijkt met trots terug op een wederom geslaagde editie van de Dörper zittingen. Eenieder die hieraan bijgedragen heeft willen wij dan ook hartelijk bedanken!

« van 20 »