image
Geen categorie

Geert d’n 1e regeert over Kuuzeriek

 

Zaterdag 12 november is bij ’t Kerkeboske Geert d’n 1ste (Geert Metsemakers) uitgeroepen tot 68ste Prins van De Dörper Kuus. Met als lijfspreuk: “Ein Druim, Twieë der naeve, Drej daag alles gaeve!” regeert hij dit jaar als Prins over het Dörper Kuuzeriek. De avond begon met het opnemen van Chris d’n 1ste is bij de OPD. Klappe moog en de eigen Dansmarietjes hebben de avond aangekleed met zang en dans, waarna het tijd werd voor de onthulling. Voor het eerst het uitkomen bij ’t Kerkeboske na 2 jaar geen heerser te hebben gehad over het Kuuzeriek was de vereniging wel weer toe aan de Vastelaovend. Dit lieten ze blijken in een filmpje waarin ze, op de klanken van ‘La Bamba – veer moge weer’, zich klaarmaken voor het seizoen. Vervolgens maakte de welbekende ‘Kop’ zijn intrede in de zaal en werd de prins onthuld.

Onder luid gejuich werd Geert Metsemakers uitgeroepen tot nieuwe Prins van de Dörper Kuus. ZDH Prins Geert d’n 1ste koos zijn neef Bas van Hees als adjudant, en maakte vervolgens zijn 2e adjudant bekend, dit was Frank van Vuuren. Voor het eerst in de historie van de Dörper Kuus gaat er een trio voorop met de Vastelaovend.

Geert is in het dagelijks leven werkzaam als Data Scientist bij Essent en in zijn vrije tijd voetbalt hij en slaat hij graag een balletje op de golfbaan. Dit doet hij beide met allebei zijn adjudanten. Frank is mede-eigenaar van recruitementbedrijf AIM en Bas is werkzaam als Manager Finance en business support bij Humby. Als eerste officiële taak maakte ZDH prins Geert d’n 1e het motto, “Wae gaon wèr”, van 2023 bekend.

De avond ging onder begeleiding van DJ Rob van Soest tot in de late uurtjes door. Prins Geert d’n 1ste en zijn adjudanten Frank en Bas kunnen zich volgende week al meteen opmaken voor de eerste officiële activiteit waarbij ze acte de presence geven. De Dörper Kuus organiseert namelijk 19 november vanaf 19:30u de Leedjesaovend bij ’t Kerkeboske.