image
nieuws

“De Propellors” winnen de Dörper leedjesaovend!

Zaterdag 25 november was het zo ver: De liedjesavond van CV de Dörper Kuus! De aftrap werd gegeven door de winnaar van vorig seizoen: “Fris E-wig” met “De Vastelaovesrevolutie”. Vervolgens werd gestart met de liedjesavond van het nieuwe seizoen. Maar liefst 8 groepen hadden zich ingeschreven en brachten hun nummer live ten gehore. Het publiek werd verwend met een breed scala aan carnavalsnummers. Van vlotte meezingers tot rappe feestnummers waar zelfs nog de hakkûhpasjes waren ingestudeerd. Het was duidelijk dat alle deelnemers veel tijd en energie hadden gestoken in hun acts. Niet alleen werd er goed gezongen, ook in de podiumpresentaties zag het er allemaal tot in de puntjes verzorgd uit.

Nadat alle groepen voor de 2e keer hun nummer hadden gezongen werden de zaalstemmen geteld en was het de moeilijke taak voor de jury om een winnaar te kiezen. De verschillen waren klein waardoor je de spanning bijna kon voelen in de zaal. Uiteindelijk was het moment aangebroken om de winnaars bekend te maken. Ten eerste werd de presentatieprijs uitgereikt door niemand minder dan Prins Guus de 3e. Deze prijs werd gewonnen door: “6 Fleskes Beer” met hun nummer “Vastelaovend Topsport”. Zij gaan ervoor zorgen dat iedereen in Dörp topfit blijft met de vastelaovend. En daarnaast hebben zij met de presentatieprijs een plekje gewonnen in het programma van onze Dörper zittinge.

En dan de uitreiking van de grote prijs: “De Gijs Gerris Troffee”. Dit jaar wederom uitgereikt door Door Gerris. Eerst werden nog de nummer 3 en 2 bekend gemaakt. Op een zeer mooie 3e plaats is geëindigt: “6 Fleskes Beer” met “Vastelaovend Topsport”. De 2e prijs ging naar “De Laatkomers” met “Munte Oppe Tes”. Een mooi resultaat voor hun 11e deelname. Vervolgens werd onder groot gejuich en confettigeknal “De Propellors” als grote winnaar uitgeroepen met “Atje vur Adje”. Met dit nummer brengen “De Propellors” een ode aan de adjudanten. Daarna werd de avond nog afgesloten met een waar vastelaovesfeest. En zo kunnen we als CV de Dörper Kuus terug kijken op een zeer geslaagde liedjesavond.

Hartelijk dank aan alle deelnemers! Wij wensen “De Propellors” veel succes op het P&M liedjesfestival in Beringe!